Telefoonnummer

06-12147583

Openingstijden

Zie "Contact / afspraak maken".

In oktober 2022 ben ik gestart met de HBO-opleiding VoetreflexPlus Therapeute bij Total Health. In maart 2023 heb ik mijn diploma Medische Basiskennis behaald.

Gedurende mijn opleiding hanteer ik voor de VoetreflexPlus-behandelingen een gereduceerd tarief. Na het behalen van mijn diploma VoetreflexPlus Therapeute zullen deze behandelingen (gedeeltelijk) vergoed worden via de Zorgverzekering.

De eerste afspraak start ik met een intakegesprek en een ontspanningsmassage (puur voor uw ontspanning en om te kijken hoe uw lichaam op de massage reageert). Naar aanleiding van het intakegesprek werk ik het behandelplan uit, wat we bij de volgende afspraak samen zullen bespreken. Daarna begin ik met de eerste behandeling.

VoetreflexPlus is een aangename methode om veel uiteenlopende klachten te behandelen of om preventief klachten te voorkomen.

VoetreflexPlus is de benaming voor een combinatie van Westerse- en Chinese voetreflexmassage. Naast de reflexzones op de voeten (Westers) worden ook de meridianen en acupunctuurpunten (Chinees) op voeten, knieën en onderbenen gemasseerd.

Door de combinatie van beide technieken in één behandeling heeft de VoetreflexPlus methode een duidelijke meerwaarde ten opzichte van een klassieke voetreflex behandeling, omdat het de effecten van een behandeling versterkt en versnelt. Ook de visie op de klacht wordt vanuit de Westerse en Chinese geneeswijze (TCG) benaderd, waardoor klachten vanuit een breed perspectief worden bekeken. Hierdoor ontstaat een bijzondere en complete methode.

Met de voetreflex behandelingen wordt het zelfgenezend vermogen geprikkeld en gestimuleerd, waardoor de verstoorde functies weer hersteld worden en in balans komen, zodat genezing kan plaatsvinden.

Algemene effecten van een VoetreflexPlus behandeling zijn o.a.:

  • Geeft ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk (bij stress, burn-out, vermoeidheid etc.)
  • Ontgift het lichaam
  • Geeft verbetering van de energiedoorstroming, spiertonus, bloedsomloop en lymfecirculatie
  • Prikkelt het zelfgenezend vermogen van het lichaam
  • Maakt endorfinen vrij, die pijnverlichtend en stemming verbeterend werken
  • Brengt het lichaam in balans, stimuleert de onderactieve en kalmeert de overactieve systemen
  • Brengt op een natuurlijke manier genezing van verschillende aandoeningen
  • Werkt preventief voor het behoud van gezondheid en vitaliteit
  • Werkt ondersteunend bij chronische ziektes
  • Behandelt de mens als geheel (mits je zelf je verantwoordelijkheid neemt)

Voetreflex massage is geen vervanging of alternatief van de reguliere gezondheidszorg!  Het is een waardevolle aanvulling die bijdraagt aan een goed en gezond herstel van het lichaam. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst uw (huis)arts.